Türk Kızılay Trabzon Afet Müdahale Merkezi’nden Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Öğrencilerine Eğitim

Türk Kızılay Trabzon Afet Müdahale Merkezi Müdürlüğü tarafından 29.04.2024 tarihinde Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencilerine Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül SARIOĞLU KEMER ve Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özlem ÖZEN koordinatörlüğünde, “Afetler ve Korunma Bilinci” ve “Çadır Kurma” eğitimleri verildi. Eğitim kapsamında bölüm öğrencilerine, Afet Müdahale Uzmanları Muhammet Yusuf AVCI (ekip lideri), Batuhan ATALAR, Osman BAL, Mali ve Destek Hizmetleri Birim Yöneticisi Mehmet Akif ÇALIŞKAN ve Mali ve Destek Hizmetler Uzmanı Bünyamin ERDOĞAN tarafından deprem, sel vb. afetlerde alınması gereken önlemler ile haberleşme aracı kullanımı hakkında bilgi verildi. Öğrenciler Kızılay ekibi eşliğinde çadır kurdu. Kızılay ekibi aynı zamanda öğrencilerin sorularını yanıtladı. Eğitimin ardından Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül SARIOĞLU KEMER, Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özlem ÖZEN, bölüm öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Perihan ŞİMŞEK ve Kızılay ekibi arasında yapılan toplantıda gelecek dönemlere yönelik eğitim etkinlikleri görüşüldü. Türk Kızılay Trabzon Afet Müdahale Merkezi Müdürlüğü ekibine katkıları için teşekkür ederiz.