AFAD Yönetimi Başkanlığı Trabzon İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümünde Farkındalık Eğitimi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Trabzon İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümünü (AYAY) 12.03.2024 tarihinde eğitim amacıyla ziyaret etti. Eğitim Şube Müdürü Tolga Muslu, Eğitim Uzmanı M. Önder Baytar ve Arama Kurtarma Şefi Erkan Akpınar tarafından bölüm öğrencilerine “AFAD ile Tanışma ve AFAD Gönüllüsü Farkındalık Eğitimi” verildi. AFAD ekibi aynı zamanda öğrencilerin sorularını yanıtladı. Eğitimin ardından AFAD ekibiyle Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Salih Akyıldız başkanlığında toplantı yapıldı. Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Sarıoğlu Kemer ve Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özlem Özen’in de katıldığı toplantıda gelecek dönemlere yönelik gönüllülük faaliyetlerinin genişletilmesi, kurumlar arasında protokol tabanlı eğitim hareketliğinin artırılması yönünde fikir birliğine varıldı.