Çalıştay: COVID-19 Pandemisi ve Diğer Afetlere Karşı Halk Sağlığı Sistemi Dayanıklılığı

Dünya Sağlık Örgütü tarafından desteklenen “Birden Fazla Topluluk ve Ülke Genelinde Afetlere Karşı Toplum Dayanıklılığını Güçlendirmek İçin Sistematik Olarak Stratejilerin Belirlemesi ve Değerlendirilmesi” başlıklı proje kapsamında, 3 Kasım 2021 tarihinde Trabzon Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ortahisar Belediyesi, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü ve Trabzon AFAD İl Müdürlüğüyle sağladığı işbirliği çerçevesinde “COVID-19 Pandemisi ve Diğer Afetlere Karşı Halk Sağlığı Sistemi Dayanıklılığı Çalıştayı” gerçekleştirilmiştir.

Ortahisar Belediye Başkanı, Ortahisar İlçe Sağlık Müdürü ve KTÜ Uygulama ve Araştırma Merkezi (Farabi Hastanesi) başhekiminin  katıldığı çalıştayda, Ortahisar İlçesi için halk sağlığı sisteminin afetlere karşı dayanıklılığına ilişkin durum tespiti yapılmış olup, saptanan eksikliklerin giderilmesine yönelik çözüm yolları tartışılmış ve öneriler geliştirilmiştir.

Çalıştay organizasyonunu yürüten Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Sayın Doç. Dr. Salih AKYILDIZ'ı, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Perihan ŞİMŞEK ve Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül SARIOĞLU KEMER'i tebrik eder, başta Ortahisar Belediye Başkanı Sayın Av. Ahmet Metin GENÇ ve İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan USTA olmak üzere çalıştayın gerçekleştirilmesinde emeği olan tüm kurumlara ve değerli katılımcılara teşekkürlerimizi sunarız.